ترشی انداختن از قدیمی‌ ترین روش‌ های نگهداری مواد غذایی محسوب می شود. این روش یکی از راه های حفظ مواد غذایی مختلف برای طولانی مدت بود. باستان شناسان و مردم شناسان بر این باورند که مردم بین النهرین باستانی ترشی تهیه می کردند و سابقه ترشی انداختن به 4 یا 5 هزار سال پیش و احتمالا کشور هند باز می گردد.

البته درست کردن ترشی فقط باعث نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی‌تر نمی‌شود، بلکه باعث تغییر مزه و بافت مواد غذایی نیز گردیده و طعم را به نحو خوشمزه و جالبی تغییر می‌دهد.

 برخی از ترشی های محبوب در کشور های دنیا

 جیاردینیرا Giardiniera

جیاردینیرا، یک نوع چاشنی ایتالیایی است که از ترکیب فلفل، هویج، گل کلم، کدو و پیاز و… تهیه می شود. این مواد را با سبزیجات و سرکه قرمز یا سفید و انواع ادویه جات ترکیب می کنند و محصول نهایی جیاردینیرا است.

ترشی انبه Mango Pickle

این ترشی بیشتر به عنوان یک چاشنی هندی شناخته می شود ولی می توان آن را در بخش زیادی از آسیای جنوب شرقی یافت. در تهیه این چاشنی به جای استفاده از سرکه از روغن استفاده می شود. انبه ها پس از پوست شدن، خرد شده و خشک می شوند سپس آنها را با نمک، روغن و انواع ادویه جات مخلوط می کنند. طعم این ترشی می تواند بسته به نوع ادویه و منطقه ای که در آن تهیه شده متفاوت باشد.

Pickled Herring

سوئدی ها از دوره قرون وسطی این ترشی تهیه می نمودند. ترکیبی از شاه ماهی مخلوط شده با نمک، سرکه و ادویه جات است و انواع افزودنی و طعم دهنده نیز به آن اضافه می شود.

Sauerkraut

نوعی کلم ترش است که با سرکه برنج درست می شود. این چاشنی به عنوان یک غذای سنتی آلمانی شناخته می شود. این ترشی از تکه های نازک خرد شده کلم، آب و نمک تهیه می شود.

کیمچی

کیمچی تبدیل به بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ غذا در کره جنوبی شده است، این چاشنی از کلم های تخمیر شده با طعم تند تهیه می شود و با این که بسیار متنوع است، دستور استاندارد کیمچی شامل کلم ناپا، سیر و فلفل تند است.

Cornichon

خیارهای ریز خاردار را با سرکه و ترکیبی از ادویه های مختلف، از جمله ترخون، میخک، پیاز بسیار ریز، سیر و شوید ترکیب می کنند.

Dill Pickles

هر کشوری تقریبا ترشی خیار یا خیارشور (با دستورالعمل مخصوص به خود) را دارد. با این حال، در اواخر قرن بیستم، آمریکایی ها خیار شور را به نام خودشان ثبت کرده اند. هاینز (خیارشور ریز خاردار) را در نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال ۱۸۹۳ معرفی نمود.

L’hamd Markad

L’hamd markad یک ترشی مراکشی است. تحوه تهیه این ترشی ترکیبی از لیمو خرد شده، آب لیمو، آب و نمک است، اما در برخی موارد نیز از ادویه جات در آب نمک برای هرچه بیشتر شدن طعم آن استفاده می نمایند.

در فرایند ترشی،  طعم اسیدیته و تیزی لیمو گرفته می شود. به طور معمول، پوست لیمو تنها بخشی است که به عنوان یک چاشنی استفاده می شود.

برخی از فواید ترشیجات

در فرایند تولید ترشی از سرکه استفاده می شود و سرکه به خصوص سرکه سیب می تواند موجب کاهش قند خون شده و با کند کردن فرایند جذب کربوهیدرات ها، از افزایش قند خون جلوگیری کند. همچنین از دیگر فواید ترشیجات می توان به کمک آنها به متعادل کردن میزان اسید معده اشاره نمود. در فرایند ترشی شدن، مواد مغذی میوه یا سیفی حفظ می شود.

ترشیجات دانی از بهترین و با کیفیت ترین مواد اولیه تولید می شود. ما به رسالت خود که به ارمغان آوردن طعم اصیل محصول ایرانی را برای شماست همیشه پایبندیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *