خواص زیتون شور و دستور تهیه آن

زیتون از مفیدترین و خوشمزه ترین انواع میوه ها است و قدمت آن بر طبق شواهد به دست آمده بیشتر از ۷۰۰۰ سال از پرورش و برداشت آن توسط انسان ها می گذرد. از گذشته های دور خواص بی نظیر این میوه برای انسان ها تا حدودی شناخته شده بود و امروزه انواع متنوعی از زیتون در جهان وجود دارد. زیتون شور یکی از چاشنی های پرطرفدار در بین ایرانیان است و تقریبا می شود آن را در کنار هر غذایی سرو نمود. این محصول و فرآورده های آن به خاطر طعم دلچسب و خواص مفید شان برای سلامتی، بسیار پر طرفدار بوده و انواع ترشی های زیتون، زیتون پرورده و زیتون شور، به عنوان یک چاشنی مفید در کنار غذا سرو می شوند و در سالاد های ایرانی و فرنگی هم مورد استفاده قرار می گیرند.

برخی از خواص این محصول

ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در این محصول موجب شده تا فواید زیادی برای سلامت انسان داشته باشد. قراردادن این محصول به شکل های مختلف در رژیم غذایی می تواند سلامت شما را تضمین کند.

پیشگیری از دیابت

مصرف این محصول می تواند به تنظیم میزان قند در جریان خون کمک کرده و از بروز دیابت نوع دو جلوگیری می نماید.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

مصرف این محصول همچنین می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را در افراد کاهش دهد.

سلامت قلب و عروق

مصرف زیتون و روغن زیتون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها را در افراد کاهش دهد. فشار خون و کلسترول بالا دو عامل مهم در افزایش ابتلا به بیماری های قلبی هستند، مصرف زیتون با کنترل این دو موضوع می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.

کاهش ابتلا به سرطان

این محصول سرشار از آنتی اکسیدان است و افزودن آن به رژیم غذایی می تواند از وجود التهاب در بدن جلوگیری نماید. همچنین ترکیبات موجود در زیتون می تواند به از بین بردن سلول های سرطانی کمک کند. بین مصرف روغن زیتون اصل و زیتون و کاهش خطر ابتلا به سرطان ارتباط وجود دارد.

از دیگر خواص آن می توان به بهبود سلامت استخوان ها، درمان یبوست، بهبود سلامت چشم ها و معده، کاهش کلسترول و فشار خون و کمک به کاهش وزن اشاره نمود.

در نظر داشته باشید برای مصرف این محصول ابتدا از یک متخصص یا پزشک مشورت بگیرید.

طرز تهیه زیتون شور به روش سنتی

مواد مورد نیاز برای تهیه زیتون شور به این روش عبارت است از زیتون، نمک، آب و سرکه.

در مرحله اول، ابتدا خوب آن ها را بشویید و با چاقو روی آنها شیار ایجاد کنید. از چهار طرف شیار های عمیق بزنید تا حدی که چاقو به هسته برسد. در این حالت تلخی زیتون گرفته شده و آب نمک به تمام قسمت های زیتون نفوذ می کند.

سپس دوباره آنها ها را شسته و آنها را در یک ظرف مناسب بریزید. اندازه ظرف به گونه ای باشد که دو برابر حجم زیتون ها بتوان در آن‌ آب ریخت. روی آنها آب بریزید تا کاملا پوشانده شوند. بعد از گذشت بیست و چهار ساعت آب آن را عوض کنید. این عمل را به مدت ده روز تکرار کرده تا تلخی آنها تا حد زیادی گرفته شود.

بعد از سپری شدن این ده روز زیتون ها را در یک ظرف با غلظت نمک ۱۰ درصد بریزید. تقریبا سه هفته زمان می برد تا تا زیتون ها شوری را به خود بگیرند. اگر در هفته دوم و سوم غلظت نمک کم شد، دوباره نمک اضافه کنید. نگران شور شدن زیتون نباشید. چون می توانید شوری آن را بعد از آماده شدن بگیرید.

پس از سپری شدن سه هفته، زیتون ها را از آب نمک خارج کنید و آن ها را به مدت چهل و هشت ساعت در یک ظرف آب بریزید. در این چهل و هشت ساعت چند بار این آب را عوض کنید. سپس زیتون ها را در بطری های خشک و استریل شده بریزید. در انتها روی زیتون ها آب نمک سه درصد و سرکه سه درصد بریزید. در بطری را ببندید و آنها را در یخچال نگه داری نمایید.

محصولات دانی با کیفیت مثال زدنی و با متد روز دنیا و با استفاده از بهترین مواد اولیه، در بسته بندی های بهداشتی و مقاوم با استفاده از ماشین آلات مدرن اتوماتیک تولید شده تا طعم اصیل محصول ایرانی را برای شما به ارمغان می آورد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *