ترشی همواره از چاشنی های طرفدار برای ایرانیان بوده و از دیر باز در کنار غذاهای مختلف سرو می شده و حتما پیش آمده که ترشی را در کنار غذا مصرف کرده باشید. همانطور که می دانید ترشی نوعی چاشنی است که از ترکیب انواع سیفی جات، سبزیجات، میوه جات و سرکه تولید شده و نقش مهمی در آشپزی در خاورمیانه دارد. البته این جمله به آن معنا نیست که این چاشنی های خوشمزه فقط در خاورمیانه وجود دارند و در دیگر نقاط دنیا یافت نمی شوند. بلکه تنها به پررنگ بودن نقش این چاشنی های خوشمزه در محدوده خاورمیانه تأکید دارد. تهیه کردن انواع مختلف ترشی و شوری در منزل کار خیلی سختی نیست، و اگر زمان و حوصله کافی داشته باشید می ‌توانید با اضافه کردن سرکه یا آب‌ نمک و ادویه جات به سیفی جات، سبزیجات و میوه جات، ترشی یا شوری آماده کنید اما انواع ترشیجات به شکل آماده هم در فروشگاه ها قابل خریداری هستند.

تقریبا این عادت هر سال بیشتر ما ایرانی هاست که هر سال با تمام شدن تابستان و سرد شدن هوا بساط آماده کردن ترشی و شوری در خانه‌ها برپا می‌شود. مادربزرگ‌ها اکثرا مهارت خاصی در انداختن ترشی و شوری های خوشمزه خانگی دارند. اما شما هم می‌توانید با دنبال کردن یک دستور دقیق برای انداختن انواع ترشیجات و شوریجات دست به کار شوید. ترشی مخلوط، ترشی لیته، ترشی لیته بادمجان، سالاد شور، سیر ترشی، ترشی کلم و… تنها بخشی از محبوب‌ترین انواع ترشیجات و شوریجات در ایران هستند که دستور تهیه تمام آن‌ها روی وب سایت های مختلف موجود بوده و با یک جست و جوی ساده می توانید دستور تهیه ترشی و شوری محبوب خود را پیدا کنید.

ترشیجات دانی در طعم های مختلف و از تازه ترین و باکیفیت ترین مواد اولیه تولید گردیده و به بازار عرضه می شوند.

معرفی انواع ترشی های ایرانی

ترشی بندری

ترشی بندری همانطور که از نامش بر می آید مختص نواحی جنوب کشور است.  این ترشی تند و تیز بوده و مطابق طبع مردم همان منطقه است. البته منظور این نیست که فقط مردم جنوب این ترشی را مصرف می کنند و مردم در دیگر نقاط کشور ترشی بندری نمی‌خورند یا از خوردن این ترشی لذت نمی‌برند.

در تهیه این ترشی از تمر هندی، موسیر، هویج، رب انار ترش، بادمجان، سیر کرفس، گل کلم، فلفل سبز ریز، ادویه ترشی، گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی غلیظ و سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) و… استفاده می شود.

ترشی لیته

خواستگاه این ترشی مشخص نیست و مردم شهرهای مختلف آن را با دستور های متفاوت می اندازند. اگر در اینترنت جستجو کنید با دستورهای متفاوتی روبرو می شوید. مواد لازم برای تهیه ترشی لیته، گل کلم یا کلم سفید، هویج، انواع فلفل، خیار، بادمجان، سیر، سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، تره، ریحان و جعفری)، ادویه ترشی (نعنا خشک، زیره سیاه و سبز، کاری، زردچوبه، تخم گشنیز، سیاه دانه و گلپر)، نمک و سرکه است.

ترشی مشهدی (سالاد شور آب گوجه)

ترشی مشهدی از خوشمزه‌ ترین انواع ترشی بوده و جزء پر طرفدار ترین هاست. این ترشی را با ترکیب آب گوجه و سرکه تهیه شده و مواد اولیه برای تهیه این ترشی شامل گل کلم، هویج، کرفس، سیر، فلفل سبز، تخم گشنیز، گوجه‌فرنگی، مرزه، نعنا، ادویه و… است.

ترشی کلم

مرسوم ترین شیوه سرو این ترشی در کنار انواع کباب است. طرز تهیه ترشی کلم بسیار ساده بوده و برای آماده شدن به مدت کوتاهی نیاز است. برای تهیه ترشی کلم قرمز کافیست یک عدد کلم قرمز را به صورت متوسط برش زده و سپس آن را با نمک و سرکه و ادویه جات ترکیب کنید.

اگر وقت و یا حوصله درست کردن ترشی را ندارید می توانید از محصولات دانی استفاده کنید. محصولات خیارشور و ترشیجات دانی با کیفیت مثال زدنی و با متد روز دنیا و با استفاده از بهترین مواد اولیه، در بسته بندی های بهداشتی و مقاوم با استفاده از ماشین آلات مدرن اتوماتیک تولید شده تا طعم اصیل محصول ایرانی را برای شما به ارمغان می آورد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *